ویژگیهای یک عسل خوب چیست؟
یک کارشناس عسل شیراز گفت: تشخیص عسل با کیفیت به راحتی امکانپذیر نیست.علی دباغ رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی زنبورداران شیراز درگفتوگو با ” شیراز عسل “در شیراز اظهار کرد: بسیاری از مردم تصور میکنند عسل طبیعی عسلی است که شکرک نزند و سفت باشد اما این تفکر اشتباه است.وی خاطرنشان کرد: عسل طبیعی به
یک کارشناس عسل شیراز گفت: تشخیص عسل با کیفیت به راحتی امکانپذیر نیست.علی دباغ رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی زنبورداران شیراز درگفتوگو با " شیراز عسل "در شیراز اظهار کرد: بسیاری از مردم تصور میکنند عسل طبیعی عسلی است که شکرک نزند و سفت باشد اما این تفکر اشتباه است.وی خاطرنشان کرد: عسل طبیعی به دلیل این که حرارت نمیبیند حتما در بازه زمانی بین یک تا سه ماه شکرک میزند.
علی دباغ افزود: تولید کنندگان به ۹۰ درصد عسلهای موجود دربازار حرارت میدهند تا ازشکرک زدن آنها جلوگیری کنند چون اکثر مردم با ویژگیهای عسل طبیعی آشنا نیستند و عسل شکرکزده خریداری نمیکنند.
وی با اشاره به این که عسل با کیفیت باید روان بوده و غلظت کمی داشته باشد،گفت: بیشتر مردم فکر میکنند عسلی که سفت باشد و غلیظ از کیفیت بالایی برخوردار است و عسلی که شل و روان باشد عسلی بیکیفیت است به همین دلیل درمغازهها به دنبال عسلهایی میگردند که به سختی از ظرف جدا شود.
وی ادامه داد: از آنجایی که قندهای موجود درعسل طبیعی کوچک مولکول هستند، اگر ظرف این عسل را کج بگیریم به راحتی از ظرف پایین سرازیرمیشود ولی عسلی که از خوراندن شکر به زنبور تولید شده باشد قندآن درشت ملکول است و غلیظ به نظر میرسد.
این زنبوردار عضو شرکت تعاونی زنبورداران شیراز با اشاره به روشهای تشخیص عسل با کیفیت افزود: هرچند تشخیص عسل با کیفیت به سختی و تنها از طریق تست و آزمایش نمونه عسل درآزمایشگاه امکانپذیراست ولی روشهایی وجود دارد که مردم عادی نیز بتوانند تا حدودی عسل مرغوب را از سایر عسلها تشخیص دهند.
این کارشناس پرورش زنبور عسل در استان فارس ابراز کرد: اگرعسل خوب را درآب سرد قرار دهیم به سرعت خودش را میگیرد و سفت میشود و به سختی درآب سرد مخلوط میشود.
دباغ در پایان گفت: عسل با کیفیت عطر و بوی خوبی دارد که خریدار با بازکردن درب ظرف متوجه آن میشود و علاوه براین عسل خوب حالت روان و شل دارد و به راحتی و تنها با کج کردن ظرف، سرازیر میشود.